Topbanner

Sommeraktiviteter 

Her finner du et utvalg av sommeraktiviteter som vi tilbyr med utgangspunkt i Øigardseter. Vi har gode samarbeidspartnere innenfor naturbaserte aktiviteter, så ta gjerne kontakt med oss for et skreddersydd aktivitetsopplegg.

Sykling

På Øigardseter har vi egne sykler som våre gjester kan leie for å ta seg en sykkeltur på seterveier og stier. Vi hjelper deg gjerne med å legge opp turen for deg.

Høvringen Kultursti

Vi på Høvringen har laget vår egen kultursti med kart og informasjonshefte som starter fra Høvringen Handel & Kro. Stien er merket med stolper med hestesko og er totalt på ca 6 km. Det er også mulig å gå deler av stien og ta lengre avstikkere hvis ønskelig. Kulturstien tar deg med på en tur med alt fra flotte utsiktspunkt og vakre daler til naturfenomener som Høvringsporten og innblikk i Høvringens historie og kultur.

Båttur på Høvringsvatnet

Ta turen 5 km innover i Rondane enten med bil, sykkel eller til fots og ro ut på det vakre Høvringsvatnet med robåt. Ta kontakt med oss for mer informasjon om leie av båt og redningsvest.

Fiske

Det er en rekke fjellvann og mindre elver som innbyr til flott fiske. Her kan du få både fjellørret, harr og ikke minst røye. På Høvringen Handel & Kro får du kjøpt fiskekort og så er det bare å ta med stanga dit du måtte ønske. Vi på Øigardseter forteller deg hvor fiskelykken er størst.

Fjellridning

Har du lyst til å oppleve fjellet fra hesteryggen? Om sommeren er det flere aktører som har hester til leie for turer med guide. Ta kontakt med oss og vi gir deg informasjonen du trenger for en ridetur utenom det vanlige.

Rafting i Sjoa

Heidal Rafting tilbyr turer med ulik lengde og vanskelighetsgrad på Europas beste raftingelv. Her her du anledning til å være med på kortturer, dagsturer og familieturer. Sikkerhet står i høysetet og Sjoa Rafting har profesjonelle guider. Se Heidal Rafting for mer informasjon.

Moskussafari

Heldagstur med sertifisert guide på Dovrefjell for å oppleve den fascinerende moskusen. Ved startpunktet finnes det en kafé med toalett og moskusprodukter. Guiden har med teleskop. Ta med nistepakke, drikke og varme klær og gode sko siden turene går over 1000 moh. SeDovre Aktiv for mer informasjon.

Elgsafari (kveldstur)

Elg-safari med guide nær Fokstumyrene på Dovrefjell. Guiden har med teleskop og serverer kaffe og elgpølse under turen. Se Dovre Aktiv for mer informasjon.

Juving

Noen tiltrekkes av vertikale opplevelser kombinert med et vått element. Vi har lagt til rette for at interesserte kan utføre denne interessen på en sikker måte. Deltakerne er utstyrt med hjelm og våtdrakt. Turen går i et elvejuv hvor vi går juvet slik det er, ved lett klatring, rapellering, svømming i kulper og hopping fra klipper. Vi bruker forskjellige juv, avhengig av ønsket vanskelighetsgrad og vannstand. Deltakerene bestemmer individuelt hvor spektakulær juvingen skal være. SeNaturopplevingar for mer informasjon.