Topbanner

Vinteraktiviteter

Her finner du et utvalg av vinteraktiviteter som vi tilbyr med utgangspunkt i Øigardseter. Vi har gode samarbeidspartnere innenfor naturbaserte aktiviteter, så ta gjerne kontakt med oss for et skreddersydd aktivitetsopplegg.

Ski- og akebakke på Øigardseter

Øigardseter har en liten bakke med skitrekk rett utenfor døra. Bakken egner seg godt til skileik for barn og nybegynnere på ski. Skitrekket er gratis for våre gjester.

Beltebil innover i Rondane

Bli med vår egen beltebil fra 1956 5 km innover i Rondane og få et ekstra godt utgangspunkt for turen. Dette er populært for både barnefamilier og de som ønsker seg ut på en lengre skitur.

Hundekjøring

Er du klar for en naturopplevelse utenom det vanlige? Før vi drar av gårde er hundene ivrige etter å komme i gang, og sier høylytt fra om dette, men kontrasten blir stor når vi kommer oss av gårde og den eneste lyden du hører er suset av meiene til sleden du står på. Hos vår samarbeidspartner får du kjøre ditt eget hundespann med 4 til 6 huskyer foran, eller du kan sitte nedi sleden til en av guidene hvis du heller skulle foretrekke det. Vi tilbyr dagsturer, kortturer og turer for grupper/firma.

Skiundervisning med Høvringen Skiskole

Høvringen Skiskole tilbyr både individuell undervisning og gruppeundervisning. På skiskolens øvingsbakke har skiskolen undervisning for barn, nybegynnere og for de med noe erfaring. Høvringen Skiskole tilbyr også utleie av ski, truger, pulker med mer. SeHøvringen Skiskole for mer informasjon.

Trugetur med guide

Hver tirsdag ettermiddag arrangerer Høvringen Skiskole trugetur med guide. Selve turen går i spennende terreng langs Høvringsåa og tar ca 1,5 time. For grupper arrangerer vi gjerne lengre turer om ønskelig. SeHøvringen Skiskole for mer informasjon.

Skitur med guide

På torsdager arrangerer Høvringen Skiskole halvdagsturer med guide. Turen tilpasses i forhold til været og du går både i og utenfor de preparerte løypene. Se Høvringen Skiskole for mer informasjon.

Skitur til Mysuseter (retur med buss)

Har du lyst til å ta en lengre skitur gjennom Rondane Nasjonalpark og ned til Mysuseter? Høvringen Skiskole arrangerer retur med buss fra Mysuseter til Høvringen hver onsdag og fredag. Selve turen er ca 2 mil og går i lett høyfjellsterreng. Se Høvringen Skisole for mer informasjon.

Tur til Dombås Skiheiser (med buss)

Kunne du tenke deg en dag på alpint? Høvringen Skiskole arrangerer ukentlige turer til Dombås Skiheiser. Bussen kjører fra Høvringen kl 10 og returnerer rundt kl 17. Selve turen til Dombås tar ca 45 minutter. Se Høvringen Skiskole for mer informasjon.

Isjuving

Vinterstid fryser vannet i juvene til og periodevis blir det mulig å ta seg fram i dem. Avhengig av ambisjonsnivå kan det velges blant flere egnede juv. Aktiviteten vil ligne på brevandring, men med annen form og konsistens på is og snø. Med truger, stegjern, isøks og sikkerhetsutstyr kan du oppleve en verden du aldri har sett maken til. Her kan du finne jettegryter, høye bergvegger, frosne fossefall og naturens egne isskulpturer. Se Naturopplevingar for mer informasjon.

Isklatring

Isklatring for en dag gjennomføres i egnede fossefall i Otta- eller Gudbrandsdalen. Dalførene kan by på fosser med høydeforskjell fra 5 til 280 meter. Vi bruker primært fosser som kan tilby alle vanskelighetsgrader. Forholdene varierer gjennom sesongen, slik at valg av fosser vil variere. Med en øks i hver hånd og stegjern på beina beveger vi oss i det vertikale plan. En i hvert taulag klatrer om gangen, slik at man får nok hvile mellom slagene. Aktiviteten er kraftkrevende hvor god teknikk belønnes med lenger utholdenhet. Passer alle som liker å bruke kroppen. De  som vil pushe egne grenser har muligheten her. Se Naturopplevingar for mer informasjon